Corona – Covid-19

Het coronavirus zorgt dagelijks voor nieuwe ontwikkelingen. Daarom houden we nauw contact met de daarvoor aangewezen instanties en volgen we de richtlijnen van het RIVM en de overheid. Hieronder vindt u een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden. Deze zijn van toepassing op het park Noordzee Résidence De Banjaard.

Kan ik nog op vakantie ondanks het coronavirus (COVID-19)?

Ja, het park Noordzee Résidence De Banjaard is open, soms met wat aanpassingen vanwege het coronavirus. De situatie kan van dag tot dag veranderen. Houd daarom de speciale informatiepagina m.b.t. het coronavirus www.roompot.nl/safe-stay in de gaten.

Welke maatregelen neemt het Roompot-park Noordzee Résidence De Banjaard om verspreiding te voorkomen?

Het landelijk beleid is erop gericht om 1,5 meter afstand van elkaar te houden en de (hand)hygiëne te waarborgen. Op de Roompot parken hebben ze hiervoor verschillende maatregelen genomen, waar de gasten ook ter plaatse aan herinnerd worden. Je vindt een uitgebreid overzicht van deze maatregelen op de safe stay pagina. Er is nóg meer aandacht voor de schoonmaak van veelbezochte plekken en er zijn handgels beschikbaar.
Bekijk de openingstijden van het park om te kijken welke faciliteiten geopend zijn.

Is Koos Konijn op het park aanwezig?

Hoewel Koos Konijn zelf minder gevoelig is voor het coronavirus is het belangrijk om 1,5 m afstand van elkaar te houden.

Koos zal heel af en toe op sommige parken verschijnen en heeft vanwege de veiligheid een aangepast programma.

Neem contact op met de receptie van het park voor meer informatie over welke faciliteiten geopend zijn.

Mag ik met vrienden of familie in 1 woning verblijven?

Nederland

Ja, je mag met vrienden of meerdere huishoudens in dezelfde woning verblijven. Dit mag met maximaal 6 mensen die geen deel uitmaken van je huishouden. Kinderen tot en met 12 jaar worden hierbij niet meegerekend. Houd altijd 1,5 meter afstand van mensen uit een ander huishouden.

Is het zwembad open?

Of een zwembad wel of niet open is, verschilt per park. In Nederland zijn er velen met zwembaden die open zijn. Daarvoor gelden aanvullende regels, voor een veilig gebruik. De concrete afspraken hierover vind je terug op de Safe Stay pagina van het park. Om zeker te weten of het zwembad op het park waar je verblijft geopend is, raden we je aan om contact op te nemen met de parkreceptie. Het telefoonnummer van de parkreceptie vind je door hier de parknaam in te vullen. Je komt direct bij de Adres & Reisinfo van het park.

Het aantal bezoekers van de zwembaden is beperkt. Zo kan iedereen de minimale 1,5 meter afstand houden. Om alle gasten de kans te geven om te gaan zwemmen, werken ze met verschillende vaste zwemmomenten per dag. Je kunt je hiervoor inschrijven op het park. Hoe dit gebeurt, verschilt per park.

Neem contact op met de receptie van het park voor meer informatie over welke faciliteiten geopend zijn.

SAFE STAY

VOOR UW en onze VEILIGHEID

Op het park Noordzee Résidence De Banjaard worden er diverse maatregelen genomen om u en de medewerkers te beschermen. Hierbij worden de richtlijnen van het RIVM en de overheid gevolgd. Dit betekent dat sommige faciliteiten gesloten kunnen zijn. De geopende faciliteiten worden extra vaak schoon gemaakt en er worden extra maatregelen genomen. Volg altijd de richtlijnen en instructies van de medewerkers. Zo kunt u veilig en zorgeloos genieten van uw verblijf.

Algemene maatregelen

 • We houden minimaal 1,5 meter afstand.
 • We vinden het fijn elkaar te begroeten, maar doen dit op afstand en schudden geen handen.
 • We wassen regelmatig onze handen met zeep. Wij zorgen ervoor dat er voldoende zeep en hygiënische doekjes zijn.
 • We niezen en hoesten in onze elleboog.

Inchecken en uitchecken bij Dolce Villa

 • Wij hebben voor u de sleutel klaargelegd. Helaas mogen wij u niet persoonlijk ontvangen. U kunt meteen doorrijden naar uw accommodatie. U hoeft niet langs de receptie om in- en uit te checken. Sluit bij vertrek af en doe de sleutel door de brievenbus. Geef ons een kort bericht als u vertrekt. Zorg ervoor dat de bedden zijn afgehaald en het beddengoed in de daarvoor bestemde blauwe plastic zakken wordt gedaan. De badhanddoeken en de keukendoeken ook graag in de blauwe plastic zak, separaat van het beddengoed. De zakken graag achterlaten in de wasruimte. Verder graag alle ventilatieroosters openen, en de gordijnen sluiten. Controleert u of de lichten (inclusief het buitenlicht) uit zijn, alle vuilnis is verwijderd en de verwarming op 15 graden is gezet.

Uw Dolce Villa accommodatie

 • Zoals altijd maken wij uw Dolce Villa goed schoon. In deze tijd doen we dat nog extra grondiger. Denk hierbij aan het luchten van uw verblijf voor aankomst, het gebruiken van een nieuwe doek voor iedere ruimte en het desinfecteren van alle oppervlakken en contactpunten, zoals deurklinken, handvaten en lichtknopjes.
 • Ook vragen we u bij vertrek het bedlinnen af te halen én in de blauwe zak te doen. De handdoeken en theedoeken kunnen hier ook in, maar apart van het beddengoed.  In verband met Corona verzoeken wij u nu voor uw eigen veiligheid zelf uw bedden op te maken.

Alle faciliteiten

 • Om de 1,5 meter afstand te kunnen garanderen, is het aantal bezoekers per faciliteit beperkt. Het is mogelijk dat je buiten even moet wachten, maar je komt zeker aan de beurt.
 • Op diverse plekken zijn looproutes aangebracht. Hiermee wordt voorkomen dat binnenkomende en uitgaande gasten elkaar te dicht moeten passeren. De looproutes zijn gemakkelijk te herkennen aan de stickers op de vloer.
 • Je kunt uitsluitend pinnen, bij voorkeur contactloos. Hiermee wordt handcontact vermeden.
 • Alle contactpunten worden ieder half uur of na gebruik schoongemaakt.
 • Veel faciliteiten hebben een plastic scherm. Zo kunnen de parkmedewerkers je op een veilige manier te woord staan.

Eten en drinken

 • Bij aankomst in het restaurant vragen ze om je contactgegevens achter te laten. Hiermee kan de GGD sneller bron- en contactonderzoek doen bij besmetting. Alle contactgegevens worden na twee weken vernietigd.
 • In het restaurant, bij bezorgen of bij afhalen plaatst u een bestelling digitaal of bij een medewerker op 1,5 meter afstand.
 • Er wordt gezorgd voor voldoende ruimte in het restaurant. Daarom is een aantal tafels weggehaald.

Supermarkt en/of winkel

 • In de supermarkt is het gebruik van een winkelwagen of mandje verplicht. Zo wordt ervoor gezorgd dat het niet te druk wordt in de supermarkt. Het kan zijn dat je even moet wachten voor de ingang. Neem ook daar de benodigde afstand van elkaar.
 • In de broodhoek liggen handschoenen klaar. Deze kun je gebruiken om de grijparm voor het brood te pakken.
 • Vanwege mogelijke aanpassingen in de supermarkt en winkels raden wij aan om bij een bezoek aan de supermarkt en/of winkels kinderwagens en buggy’s niet mee te nemen.
 • Kleding in de winkels kun je zelf uit de rekken pakken. Vanwege de hygiëne vragen ze om de kleding niet zelf terug te hangen, maar aan een medewerker te geven.
 • Het is helaas niet mogelijk om gekochte kleding om te ruilen of terug te brengen.
 • Kassabonnen doen ze in de tas met gekochte artikelen of leggen ze op de toonbank.

Fietsverhuur

 • We raden aan om de fietsen zoveel mogelijk vooraf te boeken. Vooraf gereserveerde fietsen kun je buiten ophalen, de medewerkers zullen aanwijzen waar de sleutels hangen.
 • Bij het in ontvangst nemen van de bon ga je automatisch akkoord met de voorwaarden. Om contact te vermijden wordt er geen handtekening ter bevestiging gevraagd.

Binnen- en buitenspeeltuinen

 • Het spelen in de binnen- en buitenspeeltuin is altijd op eigen risico. Ouders wordt verzocht om op afstand toezicht te houden op hun kinderen.
 • Alle speeltuinen hebben een duidelijk aangegeven in- en uitgang. Zo wordt ervoor gezorgd dat iedereen veilig het speelterrein op kan en kan verlaten.
 • Is je kind ziek, dan mag hij niet in de speeltuin. Neem contact op met de receptie voor verdere stappen.
 • Schone handen zijn belangrijk! Daarom moeten alle kinderen bij de ingang hun handen wassen/ontsmetten.

Sport & Animatie

 • De veiligheid van kinderen gaat voor alles. Daarom is de minimale leeftijd om deel te kunnen nemen aan de begeleide activiteiten 4 jaar. Voor kinderen onder de 4 jaar zijn er DIY of digitale activiteiten. Aan ouders wordt gevraagd bij het brengen en halen buiten te wachten en niet binnen te komen.
 • Het aantal deelnemers per begeleide activiteit en/of faciliteit is beperkt. Zit de groep vol? Er zijn altijd DIY of digitale activiteiten die parallel lopen aan de begeleide activiteiten. Zo is er altijd wat te doen. Sommige activiteiten worden meerdere keren op een dag gedaan, dus je kunt ook op een later moment terugkomen. Voor sommige activiteiten en/of faciliteiten geldt dat er een tijdslot is.
 • Zin om te minigolfen? Per baan mag er maximaal 1 gezin of gezelschap.
 • Op de trampolines mag maximaal 1 persoon. Op die manier wordt ervoor gezorgd dat er voldoende afstand blijft tussen de gasten.
 • Koos Konijn zal heel af en toe opduiken op de parken. Vanwege de veiligheid zal Koos op 1,5 meter afstand blijven en kunnen slechts een beperkt aantal gasten Koos op afstand begroeten.

Zwembaden

 • De maatregelen kunnen per zwembad verschillen. Je kunt dit navragen op het park als je je zwembadbezoek reserveert. Volg altijd de richtlijnen en instructies van de parkmedewerkers.
 • Tijdelijk zijn er in het zwembad minder gasten toegestaan en is het nodig een plek te reserveren. Je kunt daarom met je gezelschap tijdens je vakantie één keer zwemmen. Plan je bezoek dus goed.
 • Kinderen boven de 8 jaar met een zwemdiploma krijgen toegang tot het zwembad. Ook wanneer zij niet door een volwassene worden begeleid.
 • Grote kleedkamers kunnen tijdelijk niet gebruikt worden. Daarom wordt aangeraden de badkleding alvast onder je normale kleding aan te trekken. In omkleedhokjes kun je de overkleding snel uittrekken en in een locker doen. Van een afstand is duidelijk zichtbaar van welke locker je gebruik kunt maken.
 • De speelmaterialen in het water kunnen vanwege de hygiëne helaas niet gebruikt worden.
 • Na het zwemmen kun je het zwembad verlaten via de aangegeven vaste route. Je kunt je in de omkleedhokjes opnieuw aankleden.
 • Haardrogers kunnen op dit moment niet worden gebruikt. Hiermee voorkomen we dat virussen via de lucht worden verspreid.